Ads 468x60px

Υπτάμενο υβριδικό αυτοκίνητο

H εταιρεία Terrafugia με έδρα τη Μασαχουσέτη παρουσίασε το πρώτο ημι-αυτόνομο υβριδικό ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο(ΤF-X ).
Το ΤF-X είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει σε ένα απλό γκαράζ, ενώ ετοιμάζεται και η τετραθέσια εκδοχή του. Η απογείωση και η προσγείωση γίνονται με ηλεκτρικούς κινητήρες που παρέχουν ήσυχη και οικολογική μετακίνηση, ενώ οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα βασίζονται σε έναν έλικα.

Έχει αυτονομία για περίπου 800 χιλιόμετρα

Η εταιρεία Terrafugia ιδρύθηκε το 2006 από ομάδα αποφοίτων του MIT και πρόσφατα παρουσίασε το ιπτάμενο αυτοκίνητο της. Το TF-X είναι ένα κομψό όχημα με αναδιπλούμενα πτερύγια, έχει δύο καθίσματα και ένα δυνατό κινητήρα. Η εταιρεία έχει ήδη πάνω από εκατό προ-παραγγελίες για το σκάφος, το οποίο θα κοστίζει 279.000 δολάρια, σύμφωνα με την Xconomy.
Εκτός από το βελτιωμένο υβριδικό σύστημα του κινητήρα, το TF-X θα είναι ταχύτερό, πιο βαρύ και πιο ευρύχωρο. Ωστόσο η Terrafugia έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει πριν βγει σε ευρεία κυκλοφορία το πρωτοποριακό αυτό όχημα.

«Είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει 8 με 10 χρόνια, αλλά πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας» δήλωσε στο Xconomy ο συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Terrafugia Καρλ Dietrich.