Ads 468x60px

CakePHP 2.0.0

cakephp-2.0.0Επιτέλους. Μετά από πολύ καιρό η νέα έκδοση του CakePHP κυκλοφόρησε και είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς έχει αφήσει πίσω κακές συνήθειες και έχει ενσωματώσει νέα χαρακτηριστικά που πραγματικά είναι χρήσιμα για τον Web Developer.


Το άσχημο με τη νέα έκδοση είναι πως δεν υπάρχει καλός βαθμός συμβατότητας προς, και έτσι παλαιότερες εφαρμογές γραμμένες σε CakePHP θα πρέπει να τροποποιηθούν για να ανέβουν και αυτό το σκαλοπάτι ! Μια από τις μεγαλύτερες ασυμβατότητες του CakePHP 2.0.0 προς τα πίσω είναι πως η νέα έκδοση απαιτεί PHP 5.2.6 ή νεότερη, γιατί υλοποιούνται χαρακτηριστικά της γλώσσας που δεν υπάρχουν σε προηγούμενες εκδόσεις.

Νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Η νέα έκδοση διαθέτει δυο διαφορετικά αντικείμενα για τα Response και τα Request. Με αυτό τον τρόπο είναι ευκολότερη η προσπέλαση της πληροφορίας καθώς επίσης και οι διάφορες δοκιμές.
Η κατανάλωση μνήμης έχει βελτιωθεί αισθητά με το μοντέλο Lazy loading που φορτώνει αντικείμενα στη μνήμη μόνο όταν αυτά είναι απαραίτητα. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που βελτιώνει πολύ και τις επιδόσεις μεγάλων Web Based Applications.
Στην έκδοση 2.0.0 χρησιμοποιούν το PHPUnit σαν πλατφόρμα δοκιμών που θεωρείτε μια σταθερά σε ότι αφορά την δοκιμή μονάδων.
Από αυτή την έκδοση το CakePHP χρησιμοποιεί εξαιρέσεις εσωτερικά με αποτέλεσμα να επιτρέπει στον Web Developer να διαχειρίζεται τα σφάλματα και τις εξαιρέσεις ποιο αποδοτικά, με περισσότερες παραμέτρους και λειτουργίες.
Οι Helpers και τα Components παραμετροποιούνται κατά ανάγκη για να βελτιωθεί η απόδοση.
Η νέα πλατφόρμα κονσόλας έχει γραφτεί από την αρχή ώστε να είναι ποιο ευέλικτη, ισχυρή και έγχρωμη !