Ads 468x60px

11 τρόποι για να αυξήσετε την κίνηση στο blog σας

image
Οι περισσότεροι bloggers και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων συχνά ψάχνουν απελπισμένα για να βρουν τρόπους ώστε να φέρουν νέους επισκέπτες στην ιστοσελίδα τους. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να πετύχετε το στόχο σας.

Σχεδιάστε πάλι την ιστοσελίδα σας.

Αν η ιστοσελίδα σας είναι βρόμικη, πρόχειρη, ανοργάνωτη, τα χρώματα είναι έντονα ή δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, τότε ίσως να πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές. Χρησιμοποιήστε ξεκάθαρα σχέδια που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες σας στην πλοήγηση και τον εντοπισμό της πληροφορίας.

Γράψτε δημιουργικό περιεχόμενο

Κάποιοι λένε πως πρέπει να γράφετε ένα άρθρο την ημέρα. Αυτό, απλά δεν είναι αλήθεια. Είναι προτιμότερο για το Site σας να γράψετε ένα καλό – δημιουργικό άρθρο κάθε εβδομάδα, παρά να γεμίσετε το blog σας με σύντομα και λιγότερο κατανοητά άρθρα

Φιλικά Blogs

Αν σας δοθεί η ευκαιρία να προβάλετε τη δουλειά σας σε άλλο blog, τότε αρπάξτε τη. Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να εκθέσετε τα άρθρα σας σε καινούριο κοινό και να φέρετε μερικούς νέους επισκέπτες στη σελίδα σας.

Ανταποκριθείτε στα σχόλια και τα e-mails

Στους περισσότερους από εμάς, μας αρέσει να επισκεπτόμαστε blogs που οι συντάκτες ανταποκρίνονται στα σχόλια και τα μηνύματα μας. Βάλτε το λοιπόν στόχο να απαντάτε θετικά στα μηνύματα των επισκεπτών σας.

Σχόλια σε άλλα blogs

99.9% από τις φόρμες σχολείων έχουν ένα πεδίο που μπορείτε να εισάγετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας όταν αφήνετε ένα σχόλιο. Με αυτό τον τρόπο όταν ο ιδιοκτήτης του blog ή οι άλλοι χρήστες θα διαβάσουν το σχόλιο σας θα μπορούν να κάνουν click στη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας και να σας βρουν.

Δημιουργήστε άρθρα λίστας

Αυτό το άρθρο είναι ένα τέλειο παράδειγμα ενός άρθρου λίστας. Τα άρθρα λίστες είναι τροφή για τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Yahoo. Επίσης επιτρέπουν στους χρήστες να πάρουν πληροφορίες για ένα θέμα σύντομα και περιεκτικά.

Δημιουργήστε σχέσεις με συνάδελφους bloggers.

Δημιουργήστε σχέσεις με άλλους bloggers σχολιάζοντας συχνά τα άρθρα τους και ανταλλάσσοντας συνδέσμους, και ζητώντας τους να κάνουν και αυτοί παραπομπές στο δικό σας site.

Κάντε τους αναγνώστες σας να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Ακόμα και αν λάβετε ένα αρνητικό σχόλιο ή ένα σχόλιο που σας κατακρίνει για κάτι, θα πρέπει να είστε δημιουργική στο να βρείτε μια θετική απάντηση. Οι επισκέπτες σας μπορεί να μην συμφωνούν με τις απόψεις σας, αλλά μην τους επιτρέψετε να αποκτήσουν λάθος εικόνα για το άτομο σας.

Βάλτε δημοσκοπήσεις στο blog σας.

Στους επισκέπτες σας θα τους αρέσει να έχετε εγκατεστημένες δημοσκοπήσεις και να μπορούν να δουν τα αποτελέσματα. Οι δημοσκοπήσεις είναι δημοφιλείς και δημοφιλές σημαίνει επισκέπτες !

Γράψτε ελκυστικούς τίτλους άρθρων.

Τα άρθρα με ελκυστικούς – δημιουργικούς τίτλους, έχουν περισσότερες επισκέψεις από τα άρθρα που έχουν βαρετούς τίτλους. Συχνά οι επισκέπτες σας θα κάνουν βόλτες στο blog σας μέχρι ένας τίτλος να τους τραβήξει την προσοχή, οπότε … ξέρετε τώρα !

Κρατήστε το blog σας ζωντανό

Υπάρχει μια ρήση που λέει πως η ημέρα που σταματάς να μεγαλώνεις είναι η ημέρα που αρχίζεις να πεθαίνεις. Πιστεύω πως αυτή η ρήση ισχύει για τα blogs. Την ημέρα που θα σταματήσετε να συντηρείτε και να μεγαλώνετε το blog σας, θα είναι και η ημέρα που οι επισκέπτες σας θα σταματήσουν να σας επισκέπτονται.
Εδώ είναι το τελικό συμπέρασμα : δείξτε λίγο ενδιαφέρων για το blog σας και σίγουρα θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια καλή βάση επισκεπτών. Αν δεν ανησυχείτε για το blog σας τότε ούτε και οι επισκέπτες δεν θα μπουν στο κόπο να διαβάσουν τα άρθρα σας.